6 قانون درباره علی صادقی گمونم Meant To Be Broken

شاه اسماعیل در سال ۱۵۱۶ میلادی (۹۲۲ قمری) سفیرانی نزد سلطان مصر و دولت جمهوری ونیز که هر دو در معرض تهدید عثمانیها بودند فرستاد. به همین جهت در سالهای ۱۴۷۱ و ۱۴۷۸ و ۱۳۸۳ سه سفیر نزد اوزون حسن آق قویونلو فرستاده و به وی پیشنهاد اتحاد کرده و حتی جهت او مقداری اسلحه و مهمات فرستاده بود؛ ولی نظر به اینکه در این موقع ونیزیها از طرفی گرفتار جنگ با پاپ ژولیوس دوم بوده و از طرف دیگر به تازگی با دولت عثمانی پیمان صلح منعقد کرده بودند پیشنهادهای شاه اسماعیل را نپذیرفتند و به آن جواب منفی دادند. از هیئت پانصد نفری که به ریاست تاجالدین حسنخلیفه به دربار عثمانی اعزام شده بود فقط بیست نفر اجازه ورود به استانبول را یافتند و بقیه در اسکدار تحت نظر گرفته شدند. کامیابی در پژوهشهایش با تعداد زیادی از همکارانش در سراسر جهان تبادل نظر کرده که از آن جمله است حمید سمندریان، استاد مشهور دیگر تئاتر در ایران، ریشارد شخنر و بسیاری دیگر. امپراتور هابسبورگ در نامه خود که با عنوان «پادشاه والاتبار مقتدرترین سلاطین شرق، پادشاه سعید و پرهیزکار، شاه اسماعیل صفوی شاهنشاه ایران، دوست و برادر گرامی ما» میباشد، ضمن تعریف از شجاعت و تدبیر وی سفیر خود را که از سران لشکر و اعیان دربارش بوده معرفی کرده و یکبار دیگر آمادگی خود را برای عقد پیمان اتحاد علیه دولت عثمانی اعلام داشته بود.


علی صادقی کجا زندگی میکنه

شارل پنجم در نامه خود پس از ابراز محبت فراوان نسبت به پادشاه ایران، گرفتاریهای خود را در جنگ با فرانسویان و شکست دادن و اسارت فرانسوای اول پادشاه آن کشور را شرح داده و ضمن موافقت با پیشنهاد شاه اسماعیل مبنی بر اتحاد علیه دولت عثمانی، آمادگی خود را برای شروع نبرد اعلام داشته بود. کشیش مزبور شمهای از اوضاع سیاسی اروپا و عظمت و قدرت شارل پنجم امپراتور اسپانیا و امپراتور آلمان را که برادرزن پادشاه مجارستان نیز بود برای شاه اسماعیل شرح داد به طوری که شاه اسماعیل مایل شد با این امپراتور مقتدر که ضمناً دشمن سرسخت عثمانی بود روابطی دوستانه برقرار کند. وی علاوه بر ترکی آذربایجانی به زبان فارسی نیز شعر میسرود که تنها چند نمونه از اشعار فارسی وی بهجا ماندهاست. شاه اسماعیل شاعر نیز بود و با تخلص خطائی شعر میسرود و پس از عمادالدین نسیمی، ادبیات ترکی آذربایجانی را گسترش داد. هنگامی که فراپتروس به تبریز رسید پیش از یک سال از درگذشت شاه اسماعیل گذشته بود و از قرار وی، نامه شارل را به پسر و جانشیناش شاه تهماسب تسلیم کرده است. در دوره ایلخانیان که اوضاع کشور به آرامش نسبی دست یافت گامهایی در راه پیشرفت هنر برداشته شد من جمله تأسیس ربع رشیدی در شهر تبریز پایتخت آن زمان که مکانی مناسب جهت بروز استعدادهای هنرمندان و خوشنویسان و دانشمندان شد.

Data has be en generat ed  with G SA Content Generator ᠎DE MO.


علی صادقی جوانی

بعد از وفات سلطان سلیم در سال ۱۵۲۰ (۹۲۶ قمری) شاه اسماعیل، امیر عبدالوهاب را جهت ارسال پیام تسلیت و تبریک سلطنت سلطان سلیمان قانونی به استانبول فرستاد که امیر عبدالوهاب نیز در آنجا زندانی شد و وفات یافت. وقتی که شاه تهماسب به سلطنت رسید هیچگونه علایم و اشارات دوستی میان دو حکومت مشاهده نشد و سلطان سلیمان نیز، نامهای حاوی مطالب حقارتآمیز و تهدیدآمیز برای وی ارسال کرد. سلطان سلیمان در پاسخ نامه در ۲۴ محرم سال ۹۳۰ (۱۵۲۴ میلادی) نامهای تشکر آمیزی ارسال کرد و شاه اسماعیل در همان سال وفات یافت. در همان حال شاه اسماعیل صوفیان و مریدان شیعی مذهب خاندان صفوی را در ولایات عثمانی به تاخت و تاز و کشتار تحریک میکرد، چنانکه به دستور وی در سال ۹۱۷ قمری شاهقلی بابا از سران صوفیه تکلو ولایات تکه و قرامان و سیواس را غارت کرد و جمعی از سرداران و سربازان عثمانی را کشت.


علی صادقی در نون خ 4 است

از سیواس هم نامه دیگری جهت وی فرستاد و طی آن ادعای خلافت و جانشینی پیغمبر اسلام را نمود و شاه اسماعیل و خاندان او را به کفر و ارتداد متهم ساخت و از او دعوت کرد توبه نموده و راضی شود ایران جزو متصرفات عثمانی باشد. آنگاه چهارمین نامه خود را که اعلان جنگ رسمی بود همراه با يک دست لباس زنانه برای شاه اسماعیل فرستاد و به سرعت به سوی تبریز عزیمت کرد و در سال ۱۵۱۴ میلادی (۹۲۰ قمری) جنگی بین سپاهیان دو کشور رخ داد که به نبرد چالدران مشهور شد و توانست شاه اسماعیل و سپاه او را شکست دهد. لذا نامه سوم خود را با لحنی دشنامآمیز به زبان ترکی برای شاه اسماعیل فرستاد که در آن وی را فقط اسماعیل بهادر خطاب کرد و يک دست خرقه و عصا و کشکول درویشی نیز همراه آن فرستاد تا تلویحاً به پادشاه ایران بفهماند که بهتر است به جای جنگ و کشورگشایی مانند اجداد خود به درویشی و صوفیگری بپردازد.



برای کسانی که هر گونه نگرانی در مورد علی صادقی اهل کجاست دقیقا کجا و همچنین راهنمایی در مورد چگونگی استفاده از مرجع ، شما احتمالا می توانید با ما در صفحه وب تماس بگیرید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *